viher

lauantai 24. elokuuta 2013

Kotosalla kaikenmoista

Kotiinpaluuta reissusta juhlistettiin vihdoin huonoimman pihakoivun kaadolla! Tuttava tuli napsimaan puun kiipeilemällä ja ei kyllä käynyt kateeksi kaikkea sitä tuntikausia kestänyttä kiipeilyä ja keikkumista puolilahossa koivussa... Vielä ajan ja nosturin kanssa hoidellaan pari muuta heikkoa yksilöä.
Mutta hei nyt päästään vihdoin laatimaan kasvihuonetta! Tänään piti jo aloittaa maan kaivelu, mutta runkojen kantamisesta erittäin pahasti kipeytyneet kädet eivät sitten kyenneetkään tarttumaan lapioon :( Noo, sallittakoon huilipäivä tai kaksi! 


Testailin tänä kesänä Substralin lannoite-tikkuja sekä viherkasveille että kesäkukille ja tuntui olevan positiivinen vaikutus! Olen näissä lannoitus-asioissa hieman sellainen huiskaan -kun-muistan -tyyppi, tällaiset pikkupuikot olivat a) sekä minusta että lapsestani helppo tuikata multaan ja b) vapauttivat huonosta omatunnosta kun ei taaskaan jaksanut kipaista lannoite-purkille. 
Appleblossom Rosebud
Ainakin pelargoniat kukkivat ennätyshienosti, vaikka saivat osittain iskua sateista. Nyt onkin huolena minne saan nämä kaikki mahtumaan talveksi! Entisten kolmen lajin sijasta huilipaikka täytyisi löytää kahdeksalle ystävälle... 

Kr. Prins Nikolai

Säleikkövilliviinin sekaan heittämäni alennuslaari -kärhöt näyttivät olevan kovin huonolla kasvulla, mutta yllätyksekseni tänään siellä aukesikin muutamalla kukalla yksi kukkija! 

Daalioista jaksan aina hehkuttaa, niin helppoja ja muhkeita ne vaan aina jaksaa olla! Lisäsin valkoisten sekaan tänä vuonna vaaleanpunaista. Komeasti kukkii vaikka onkin hieman turhan korkea ja hieman kelta-sävyinen. Niillekin pitää keksiä joku jemma. Jaiks.

Galdioluksia tuikin vaikka millä mitalla kuunliljojen sekaan. Varret nousivat (ja kotilot hoitivat) ja luulin jo etteivät ne aio laisinkaan kukkia, kun tänään hieman raivaillessa huomasin kolme kukkavanaa (20 istutetusta). Saapi nähdä ehtivätkö kukkaan! Tuleeko ne sipulit nostella talveksi ylös? 

Jotenkin syksyinen olo, ehkäpä huomiselle luvattu paiste 
paikkaa tunnelmaa! Puuhakasta viikonvaihdetta kaikille!  


Syyshortensia Vanilla Fraise

10 kommenttia:

 1. Minäkin käytän noita puikkoja, tosin lannoittelen kyllä muutenkin. Meilläkin on puunkaatourakka ensi perjantaina. Pähkinäpuu puolittuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtia urakkaan! Onkos pähkinäpuu suurikin? minulla on mielikuva että ne ovat kovasti pieniä kippuraisia :)

   Poista
 2. En ole kokeillut puikkoja, mutta vaalenapunaista puutarhan kesä -lannoitetta. Syyshortensia näyttää upealle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hortensia onkin ihan omaa luokkaansa kun tekee tuon ihanan vaaleanpunaisen sävyn!

   Poista
 3. Sitä vaaleanpunaista kesäkukkalannoitetta minäkin annan kukille. Alkukesästä sen muistaa hyvinkin, mutta loppukesästä tuppaa välillä unohtumaan. Siis teilläkin on kasvihuoneen pystytys edessä. Olen vasta aloittanut perustusten kaivuun, enkä aio pitää kiirettä, koska syksyllä ei kuitenkaan mitään enää ehdi siellä kasvattaa. Kunhan saa paikan valmiiksi kevättä varten. Nauti sinäkin vapaapäivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin otetaan verkalleen tuo rakentelu kun pitää hieman nikkaroida ikkunoista... Mielellään laittaisin sen hetinyt muttei se ihan omin voimin nouse :) Ihanaa sitten keväällä laitella kaikkea alulle!

   Poista
 4. Mekin mieheni kanssa kaadoimme kaksi isohkoa koivua pihaltamme uuden terassin tieltä. Hienon värinen tuo sinun daaliasi. Latvomalla saat halutessasi pituuskasvua hieman rajoitettua ja versoja tukevoitettua. Kukinta tosin siirtyy hieman myöhäisemmäksi. Hyvää viikonjatkoa.

  VastaaPoista
 5. Heippa, hienosti siellä kukkii ja tuo vaaleanpun. daalia ja valk. pelargonia ovat ihania. Olen nimittäin heikkona molempiin :).

  Olet voittanut arpajaisissa. Onneksi olkoon! Ilmoittele sähköpostiin parastaaikaa@luukku.com osoitetietosi niin postitan palkinnon. Terv. Tarja

  VastaaPoista
 6. Tuollainen syyshortensia multa puuttuukin... ;)

  VastaaPoista