viher

tiistai 20. elokuuta 2013

Lomapuuhien loppu

Tämä loma on ollut niin multa ja kivipitoinen ettei ole tullut kuvailtua yhtään kukkia tai kasveja. Mökillä on jälleen viihdytty ja tänään sain viimeiset pikku-puuhat pihalla päätökseen! 

Ystäväni valvottaja.

Onnea on ollut löytää samalta kylältä erittäin luotettava ja piharakennustaitoinen kaivuri! Saunamökin pohjia kaivellessa nosteli kauniisti uusille paikoilleen suuria kiviä, muokkasi portaat veteen ja siirsi muutaman puun hellästi uusille paikoille! Surullista oli se, miten paljon HIENOJA kiviä piti haudata salaojitukseen hiekan alle... 


Rantaan tuli uusi pieni uima-alue ja paljon uutta kivimuuria. Sinne tarvitsee tietenkin istuttaa sopivassa kohtaa joitain matalia iiriksiä ja päiväliljoja. Ideoita otetaan vastaan!


Perustimme myös kauemmaksi mökistämme vanhan pellon laitaan uuden "siirtola-puutarhan"! Monesti harmiteltu kun ei mökin pihalla ole oikein viljelykseen kelpaavaa maata ja Pirkanmaalla lehtokotilo-kriisi. No, onhan täällä maata muuallakin, luotettakoon ettei kukaan tuhma sitä tärvele vaikkei sitä ollakaan aktiivisesti vahtimassa. Vadelmia on jo laitettu pitkään riviin, Maurin makeaa ja Ottawaa. Loppu kivikko odottaa seuraavaa lomapätkää jolloin ehditään kuokan varteen! 


Luotto-puutarhurilta tuli taas haettua ja laitettua maahan vaaleanpunaisia pioneja ja hieman ukonhattua! Sain myös ison pussillisen vaaleanpunaisen unikon siemeniä, niitä täytyy ripotella oikein kunnolla ensi kesää ajatellen! Istutin myös neliön verran valkosipulia ja keräsin loput yrtit penkistä pakkaseen. 

Nyt mökin ikuisen siivoamisen kimppuun että päästään huomenna liikkeelle kohti kotia! Jännittää miltä siellä pihalla näyttääkään!

1 kommentti: