viher

perjantai 16. elokuuta 2013

Botanian tropiikissa

Kesäloma (vaikkakin on sieniä ja sateita) kulkee omaan tahtiinsa täällä Pohjois-Karjalan mökillä. Päätimme toissapäivänä vihdoin piipahtaa Joensuun kasvitieteellisellä puutarhalla (Botania) ihmettelemässä maailman pohjoisinta ja Suomen ainoaa trooppista perhospuutarhaa. 

Ensivaikutelma sisäänkäynnistä oli hieman kerhotilamainen, mutta kun katsoi ympärilleen niin huomasi että siellä kasvien ystävä saattaisi viihtyä (ilman muuta perhettä) hyvän tovin! Oli ystävällistä palvelua, kahvilatoimintaa, lukunurkkaus täynnä puutarha-aiheisia kirjoja ynnä muuta! Puhumattakaan itse puutarhasta! 
Alla oleva kuvaus on laiskana poimittuna suoraan sivuiltansa: 
"Noin 700 lajin kokoelmakasvihuoneissa on edustettuna neljä eri suurilmastoa: tropiikki, subtropiikin kesä- ja talvisadealueet ja aavikko. Yli 1000 lajin ulkopuutarhassa on mm. ravinto-, mauste-, myrkky, lääke- ja koristekasvien kokoelmat."

Korkeita trooppisia puita, kukkia, hedelmiä, juttelevia papukaijoja sekä erittäin tuttavallisia perhosia! 
Ulkopuutarhassa kasvoi monia tuttuja perennoja ja tietenkin uusiakin tuttavuuksia. Mielenkiintoisin osasto oli kenties myrkky ja lääkekasvien osiot! 

Hulluruoho (aivan hullun näköinenkin)
Peikonkellot (Kiinassa lemmenrohtona)
Loppukevennyksenä valikoitujen kuvauskohteiden joukkoon eksynyt aavikon kaktus jonka muotokieli puhuttelee ilmeisesti kaikkia aikuisia kypsiä miehiä kameroiden takana...

Ihania ja sienirikkaita kelejä!2 kommenttia:

  1. Tuonne minunkin tekisi mieleni, mutta matkaa on vähän turhan paljon. Ehkä joskus Kuopion visiitin yhteydessä pääsisin!

    VastaaPoista