viher

torstai 21. maaliskuuta 2013

Pistokkaita jahtaamassa

Koitinpa kipaista uusia Pelargonien pistokkaita jotta saisi taas laitella jotain ruukkuihin :) Mutta yllätyksekseni minulle kerrottiin kahdesta paikasta että melkein kaikki pistokkaat on jo menneet, ovat kuulemma suuresti muodissa ja suosiossa! No ymmärtäähän sen, helppo ja näyttävä kasvi. Plantagenissa oli jäljellä vain pöly mutta Honkasen puutarhalla oli useampi potti vielä tarjolla. Joskaan ei valkoisia joita etsin, mutta kaksi laihaa yksilöä vaaleanpunakirjavaa (nimi laukussa turhan kaukana) pääsi taimimultiin kasvamaan!Pakko oli napata parit Daalian juurakotkin vaikka niitä on kyllä yleensä mukavasti tarjolla. Viime kesänä poistolaari-pussi Daalioita loivat kesän parhaimman ja kestävimmän kukinnan. Tänä vuonna toki odotukseni nojaavat Pioneihin, mutta toivottavasti näillä saadaan myös huomio-kohtia istutuksiin!


13 kommenttia:

 1. Pelargonit ovat Sunrise Christiana -nimisiä. Pysykööt hengissä!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että pelargoniat ovat taas suosioissa. Muistan, kun vuosia sitten mummillani oli niitä aina valtavat määrät.

  VastaaPoista
 3. Niinpä! Onhan ne sellaisia mummola-kasveja, mutta jotenkin hurahdin viime kesänä. Ja mitä noihin Daalioihin tulee, niin sama homma. Nyt jo ottaa päähän että mitähän nuukailin kun en ostanut enempää juurakkoja, ei hyviä juttuja voi olla liikaa!!!

  VastaaPoista
 4. Mukava yllätys että pelakuut ovat suosiossa. Mä oon tilannut valmiiksi muutamia Pukin puutarhalta, tulevat sitten kun ilmat ovat suotuisammat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin tutustua tuohon Pukin puutarhaan, kun se nimi monessa blogissa vilahtaa!

   Poista
 5. Pelargoniat ovat aivan aiheesta suosiossa. Sain talvetettua autotallissa muutaman pelargoniani ja nyt jo työntävät nuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten olet toiminut katselun ja mullanvaihdon suhteen?

   Poista
 6. Hei Terhi ! Onnea, voitit liput Turun messuille. Ilmoitatko mulle yhteystietosi, mailiosoite blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoitettu on ja olen edelleen ihan liekeissä :)

   Poista
 7. Hei Terhi ! Tulin kurkaamaan sinun blogiin.Pelargoniat ovat kauniita kukkia
  tykkään niistä kovasti,onneaa sinun pistokaalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit blogiini ja toivottavasti tulet toistekin! Olen tässä nyt varsinaisen pelargonia-härdellin keskellä, siirtelen talvehtineita vanhoja tuttuja tilasta toiseen ja teen vaihtelevia kasteluita jotta keksisin mistä ne mahtavat pitää... Osa suuttui selvästi mullan varovaisesti lisäämisestä ja nyt en keksi haluaako ne vettä, ravinteita vai sen etten sorki niitä koko ajan :)

   Poista
 8. Pelargoniani eivät selvinneet talven yli, mutta annan paikallisen puutarhurin kasvattaa uusia komeita kasveja ja käyn sieltä noutamassa uudet kukkijat :) Daaliat ovat komeita kukkijoita.

  VastaaPoista
 9. Sepä noissa pelargonioissa on myös mukavaa että niitä saa kohtuuhinnalla myös uusia :)

  VastaaPoista