viher

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Murjottavat mullat ja kasvit

Nyt on sellainen suvantovaihe näissä taimipuuhissa jonka voisin pikakelata! Mikään istuttamani ei nyt vielä viikossa ole itänyt, herneenversoja lukuunottamatta. Tuntuu hölmöltä suihkutella multavatia jääkaapissa, josta odotan joka päivä löytäväni laventelin alkuja. No, malttia täytyy kehittää! Menin lisäämään multaa ja vettä pelargonian rangoille ja nekin on nyt jotenkin nuupahtaneita.

Vanha tuttu vimma puutarhaa kohtaan on taas alkanut voimistua, päivittäin tulee luettua puutarha-kirjoja, blogeja ja suunniteltua tulevan kesän puuhia! Kaikkea uuttakin olisi ihana hankkia ja tietenkin mielellään paljon :) täytynee kyllä hieman hillitä ja odottaa mitkä entiset kasviystävät on selvinneet talvesta. Omenapuiden kimppuun käyn viikonloppuna saksien kera, mikäli pohjoistuuli ei irrota päätä.

Innostavaa viikkoa kaikille puutarha-ihmisille!

4 kommenttia:

 1. Mutta ootapas sitä riemua kun joku on itänyt :D Mun pitäis myös leikata vanhoja omppuja, on jäänyt muutama vuosi väliin ja ei hyvältä näytä.

  VastaaPoista
 2. Välillä itäminen kestää pitkään, mutta sitten on riemu seurata kasvua.

  VastaaPoista
 3. Huolestuttaa miten paljon sitä rohkeneekaan leikata, nuorehkot pari puuta on kasvattaneet sellaiset tupla-latvukset :) Ja eiköhän nuo taimetkin joskus idä, juuri nyt ei vaan malttaisi millään :)

  VastaaPoista
 4. Viimeisimmässä Viherpiha-lehdessä oli aika hyvät ohjeet omenapuun leikkaamiseen. Kyllä ne siemenet aikanaan itää eli hyvää kannattaa odotella.

  VastaaPoista