viher

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Pieniä ja suuria suunnitelmia

Sain viime syksynä ison pussukan hempeän vaaleanpunaisen pioniunikon siemeniä ja pohdiskelen voisinko heitellä ne tuonne lämpenevään kukkapenkkiin jo nyt että käyttäisivät kevätkosteuden hyödyksi? Samaan läjään voisin hurauttaa eriväristen malvojeni siemeniä. Runsaus ja itseohjautuvus voisi olla teemani tänä vuonna isoimmassa kukkapenkissäni, jos muu energia menee kasvihuoneen ja lasten parissa. 

Viime kesän Malvojen loppukukintaa 
Kasvihuone se sitten jo poltteleekin ihan älyttömästi. Niinkin paljon että hermostuttaa kun ei tapahdu HETINYT! Eihän sitä tarvisi kuin pikkuisen suoristaa rinnettä, kaivaa pohjia, poistaa kuutio pulteri-kiviä, noutaa kaupasta leca-harkkoja, sementtiä, huopaa, puutavaraa ja maalia. Sitten ilman varsinaista osaamista suunnitella vielä kattotuolit ja päällystää ne vahvemmalla valokatteella. Pikku-juttu! Ärsyttävää olla itse vielä tovi käytännössä työkyvytön, voisiko vauva olla hieman nopeampi kypsymään että päästäisiin ulos puuhailemaan?! Alla linkki yhteen kasvihuone-projektiin josta olen hieman ottanut oppia, uskomattoman kauniita mallejahan on netti täynnä mutta harvalla ihan konkreettista tekstiä missä vaiheessa ja miten homma tehtiin.

http://vihreavene.blogspot.fi/p/kasvihuone.html

Paljon tietty riippuu tekijästä ja taidoistakin, mutta tällaiselle tee-se-itse -ihmiselle täytyy olla vähän ohjetta. Ihan mukava bonus että se kasvihuone kestäisikin paria talvea pidempään... Heikoin lenkki lienee nuo kyljille tulevat vanhat "kartanon ikkunat", onnistuin talvisuojaan siirtäessä kolauttamaan yhden ison ruudun rikki ja taitaa hieman kaivata kittiäkin jokunen kohta. Pohdinnassa on myös kasvihuoneen väri. Olin ajatellut että tietenkin valkoinen, mutta kun oikein miettii miten lumi, pintahomeet, kasvien lehtimoskat ym. värjäävät puupintoja, olisiko vaalea harmaa kuitenkin kiitollisempi silmälle? 

Rapsuttelua odottamassa, joskin nyt pressun alla!

Puuhakkaita aurinkoisia päiviä kaikille! 

4 kommenttia:

 1. Tuttu tunne tuo hidas eteneminen. Toisaalta se vauvakin on vain hetken pieni, eikä se aika koskaan palaa. Muistelen usein omien lasteni vauvaikää ja harmittelen, kun se meni ihan liian nopeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut sellaisesta jännästä olotilasta kuin hetkessä elämisestä ja sen semmoisesta. Ihan mysteeri tällaiselle luonteelle jolla on aina monta projektia ja haavetta menossa :) Joskus sitä oikein pohtiikin että osaako sitä ollenkaan nauttia esimerkiksi lapsen jostain vaiheesta kun jo pohtii mitäs seuraavaksi... Kasvun paikka :)

   Poista
 2. Anna mennä vain jos siltä tuntuu. Kukkapenkistä tulee sitten sinun mielenkuva. Ja noi ikkunat, vau että ne on upeat.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla miten kasvihuoneprojektinne tulevaisuudessa etenee. Meillä täällä samat pohdinnat ja pähkäilyt millaisen kasvihuoneen rakennamme, sitten kun se aika koittaa. Pohjat on jo perustettu valmiiksi ja sekin oli melko aikaa vievä työ. Tosin kaivinkoneurakoitsija suoritti kaivuun, mutta suodatinkankaan ja murskeenlevitys jäi mieheni tehtäväksi.
  Onnellista odotusaikaa sinulle ja hyvää pääsiäisen alusaikaa.

  VastaaPoista