viher

perjantai 10. toukokuuta 2013

Puuhailua Pohjois-Karjalassa

Keskiviikon huippu keli meni töissä ja autossa istuessa kohti mökkiä! Onneksi eilen aamusta oli 5 tuntia tehokasta aikaa ennen rankkasateita hankkia lihakset jumiin! 

Täällä on kevät huomattavasti myöhemmässä kuin Pirkanmaalla, paljon muu ei viherrä kuin sammal ja ruohosipuli. Viime syksyn ennätyssateet toivat mukanaan kunnon tulvan. Sen jäljiltä on piha melkoisen pehmeää edelleen. Siirtämämme metsänpohja kukoistaa kyllä kunnolla ja aiheuttaa erityisen hyvää mieltä! Pitäisi vain jaksaa hakea sitä nyt reippaasti vielä jokunen lavallinen lisää käyttäen hyväksi aika ennen hyttysiä. 


Tulvat toivat myös mieluisan tuliaisen, suurehkon tukin joka tietenkin täytyy saada jonnekin paraatipaikalle kauniiden kasvien kehykseksi! Parimetrinen vettynyt tukki vedenvarassa ei sitten ollutkaan ihan kahden aikuisen voimien avulla ylössaatavilla, mutta pienellä miehityksen vahvistuksella se saatiin hilattua kuivumaan joenuomalle. 


Harjoittelen tässä myös Pixlr ilmaisohjelman käyttöä, vaikuttaisi melko helpolta ainakin tuollaisten kuvakollaasien teko! Kauheasti mitään efektejä ei luonnonkauniit asiat minusta kaipaa joten pidättäydytään kuvien parantelusta ja keskitytään olennaiseen! 

Täällä mökillä haluaisin luoda satumetsämäisen ja luonnollisen pihan, toki linja on jo lipsunut sekä omasta että anopin toimesta; kaikenlaista enemmän ja vähemmän jännittävää perennaa on ilmestynyt kulmille. Laajennuksen jäljiltä on piha melkoinen hiekkakenttä, jonka täyttämisestä nurmikolla tai kuntalla ja kivillä käymme miehen kanssa ikuisia poliittisia keskusteluja! Toisaalta täällä täytyy viihtyä myös lasten, joten jonkinlaiselle pelikentälle on toki tilaus. Täällä myös käydään usein, jolloin ruohonleikkuu ei liene kohtuuton vaiva. Ja eikös luonnonmukaisellekin tontille pidä tuoda ihan vähän omenapuita ja pioneja :) 


3 kommenttia:

 1. Kasvien runsaus, kivet, sammal ym. luo monesti satumetsän tunnelman, ei se haittaa vaikka "tavallisiakin kasveja" on paljon. Yhtä kauniita kaikki:)

  Jess omenapuille ja pioneille!

  VastaaPoista
 2. Upea tukki, hyvä että saitte talteen tulvan tuoman aarteen. Hyvältä näyttää, ja varmasti on satumetsä jo nyt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä kuule riittää vielä enemmän ja vähemmän satumaista puuhaa :) Mutta se on tavallaan niin kivaakin, ettei tarvitse olla niin hetivalmista kuin kaupungissa jossa keskeneräisiä projekteja ei jaksa kovin kauaa katsella.

   Poista