viher

tiistai 21. toukokuuta 2013

Piipahdus blogeissa!

Joka ilta on sellainen tunne että pitäisi jaksaa naputella kuulumisia tännekin, mutta homma kaatuu vähintään siihen että pitäisi raahautua vielä hakemaan ja purkamaan kamera ja keksiä näppärää sanottavaakin asioista :) Onneksi pihabloggaajia piisaa niin saa ainakin nauttia ja kadehtia muiden saavutuksia iltaisin! Kirjoitan postauksen nyt silläkin uhalla että verbaalinen anti on jo tältäpäivältä tuhlattu työssä sekä uhmaikäisen kanssa puuhaillessa. 


Kaikesta huolimatta nyt on tapahtunut, ihan joka päivä jotain kivaa pihalla! Saimme lahjoituksena mukavita ihmisiltä hyvin säilytettyjä vanhoja ikkunoita lisää, joten kasvihuoneen tekemiselle ei ole enää kuin aika rajana! Pihaa on siivottu ja raivattu, muutama sata lehtokotiloa poimittu ja kaikenlaista nypitty siellä täällä! 

Tälle viikolle on vielä luvassa erinäisiä kesäkukka-kylvöjä, kaivuutyön aloitus, ruohonleikkuu sekä kärhöjen hankinta ja istutus terassin säleikköihin. Kestäkää lihakset ja nivelet, kestäkää! 

Tällaisina iltoina kun on lämmintä ja kaunista, täytyisi olla ylimääräisiä vapaapäiviä ja lapsenvahteja (ja siivoajia ja ruoanlaittajia, jne...) että saisi ihan rauhassa puuhastella mullan, kivien ja taimien parissa enemmän!  Mutta loppujenlopuksi pihalla on koko perhe, siitäkin täytyy nauttia! Puuhakasta viikkoa kaikille multasormille!

Kevätkaihonkukka kukkii tänä vuonna loistokkaasti!14 kommenttia:

 1. Sielläkin lehtokotilot riesana, sama juttu meillä etupihalla. Tänä vuonna niitä tuntuu olevan joka paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä niitä on aivan kaikkialla :) Riks ja Raks vaan kun kävelee nurmikolla. Sade houkuttaa ne nyt esille, tänä iltana on hyvä metsästys -sää...

   Poista
 2. Lehtokotiloita on tosiaan joka paikassa. Pienten lasten kanssa aika on kyllä välillä kortilla. Aikoinani hiippailin puutarhaan aina saatuani lapset nukkumaan. Se tosin ei käy enää loppukesästä, jolloin iltaisin alkaa olla aika pimeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lapsonen kun on vielä kehnouninen ja illat menee unille taistellessa niin sen sirkuksen päälle ei enää kyllä jaksa hiippailla ulos :) Mutta aika tekee tehtävänsä ja ehkä joskus meitä on kaksi tyttöä siellä iltaisin tonkimassa!

   Poista
 3. Onneksi puutarhamme on säästynyt lehtokotiloilta kiitos Ferramolin. Tunnustus odottaa edelleen blogissani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä hakea kanisteri tuota ainesta, taistelu on todenteolla alkanut ja tänä(kin) vuonna niitä piisaa ihan jokaiselle päivälle poimittavaksi... Ja kiitos vielä tunnustuksesta! Tulee aina hyvä mieli kun joku lukee ja kommentoi näitäkin ajatuksia!

   Poista
 4. Sori sekaannuksesta tuon tunnustuksen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, minä jo huolestuin ettenkö huomannut kiittää! Olen melko aloitteleva bloggaaja ja kaikki tunnustukset ja uudet lukijat tuo ilahdutusta!

   Poista
 5. Meilläkään ei ole lehtokotiloita näkynyt, onneksi:) Bloggailu on minullakin jäänyt vähemmälle, kun on kädet täynnä töitä ulkona ja sisällä perheen kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua jaksaa joskus ihmetyttää miten joillain on blogeissa ilta-kaupalla kauniita asetelmia kuvattuna ja jos jonkinlaista suoraa riviä vihanneksia kytemässä :) Eikö niillä ihmisillä ole väsy, hiki, lapsia tai rikkaruohoja? ylipitkittyvää nurmikkoa? Yli-mitoitettuja piha-hankkeita? Outoa porukkaa :D

   Poista
 6. Ferrramol on paras lääke kotiloita vastaan. Lisäksi tuhka ja kahviporot. Kannattaa pitää nurmi lyhyenä. Tiedän nuo pihakiireet. Mulla on tajuton kiire, vaikka olen vuorotteluvapaalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että ferramol puree yhden jos toisenkin puutarhassa!

   Poista
 7. Toivottavasti sulla ei käy kuten meillä- vanhat ikkunat odottaa nyt kolmatta vuotta varastossa. Minäkin olen ollut kohta vuoden vapaalla, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sen verran pakottava tilanne ettei noille ikkunoille ole oikeasti mitään muuta paikkaa kuin rakentaa paikoilleen :) Huomenna juhlimme lasten kemuja ilman mutaa, sen päälle alkaa lapiot heilumaan :) Toivoisin!

   Poista