viher

lauantai 11. toukokuuta 2013

Metsänpohjassa

Silläkin uhalla että joku toteaa "turha valittaa kun ei ole pakko" niin avaudun hieman kuntan hommaamisesta pihaan jostain muualta kuin valmiilta toimittajalta :)a) Älä tee sitä yksin. Voi olla urheaa vielä riipiä ja raapia metsänpohjaa kauniisti rullalle, mutta yksin niiden auton perään nostaminen on toinen saavutus. 

b) Kannattaa nähdä vaivaa etsiä kallioinen ja isoja kantoja sisältävä alue sillä niistä se mokoma irtoaa hieman helpommin. Ja muistettava tietty ettei sen riipiminen ufon käynnin näyttäviltä kaistaleilta taida olla edes sallittua jokamiehen oikeuksissa... Mutta leikitään että otin sitä melkein omasta metsästä ja oikeasti turhan kaukana tiestä ettei kukaan huomaa pieniä laikkuja. c) Farmari-autokaan ei ole traktori. Peräkonttiin ei oikeasti mahdu ihan mahdottomia määriä märkää murenevaista maata. Toisekseen se karhujen varalta mukaan otettu mullassa möyrinyt koirakin tarvitsee mahduttaa hygieenisesti kyytiin. Jep. Ei siitä sitten enempää :)

d) Pohjois-Karjalassa ei ole olemassa aikaa ennen hyttysiä. Niitä on JO! 


Pienenä sivuhuomautuksena joku huomaa että hain lähinnä sammal-kunttaa entisten jatkoksi. Siihen on pari hyvää syytä; sitä on helpompi irroittaa ja toisekseen viime kesänä siirtämäni varpu-kuntta ei oikein meinaa viihtyä ko. kohdassa vaikka pohjustin sitä hieman hakkeella ja havurodo -mullalla. Alueen läntikkyys korostuu nyt kuvassa, mutta livenä katsoen näyttää ihan riittävän harmoniselta ja mielenkiintoiselta vaikkakin sisältää hieman eri sammallajeja. Eiköhän ne siitä tasaannu! Sekaan voisi istuttaa muutaman varpukasvin havun tai marjan, mikähän olisi kiva? Parit kivet, lyhdyt ja kannot kanssa!

No, rankkasateen ropistessa kattoon, saunan ja maukkaan pastan jälkeen on mahtavaa huokaista että tuli tehtyä! Mökin yksi hiekkainen sivu on täytetty ja ruohonleikkuu vältetty. Mitäs sitten?! Hmm... 

4 kommenttia:

 1. Eipä ole homma helpoimmasta päästä.

  Lopputulos näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Ahahhaahaa, kostea metsä ja koira + autokyyti :). Minä joskus otin koiran mukaan sienireissulle. Se pahus löysi kuralätäkön, johon meni maate. 60kg pitkäkarvaista koiraa kurasta mustana EI ollut miellyttävä seuralainen autossa.

  VastaaPoista
 3. Hauska kunttareissu:D Kaikkea pientä on tullut itsekin siirreltyä omalle tontille, viimeksi aamulla hain kevätesikkoa tien pientareelta!

  VastaaPoista