viher

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Pioni -viisautta vailla!


Ostin Turun messuilta 3 kiinanpionin taimea ja ohjeeksi sain että viileässä ja valoisassa istutukseen saakka. No, ei täällä kellarissa nyt olkaan kovin viileää ja valoakaan ei maailman eniten, aloin huolestua että venähtävätkö nuo nyt sitten liikaa ja minkälämpöiseen maaperään/ sääoloihin uskallan ne kaivella maahan? Help!

Ja tasapuolisesti tervetuloa kaikille uusille ja vanhoillekin lukijoille! Mahtavaa saada joskus kommentteja ja vaihtaa ajatuksia!

7 kommenttia:

 1. Voisitko nyt jo päivisin alkaa ulkoiluttaa niitä ? Eikä enää kauan mene kun maa sulaa ja saat ne oikeaan maahan. Komeat alut !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki niitä voisi kiikutella terassillekin, ei ole tullut vielä mieleenkään kun on niin kamalasti lunta vielä pihassa... Mutta jep, karaistus alkakoon! Kiitos neuvosta!

   Poista
 2. Maahan voit istuttaa heti, kun siihen lapio pystyy. Koska ovat jo kasvussa niin pitää vaan olla tarkka yöpakkasten kanssa ja suojata vaikka ämpärillä, jos siltä näyttää.

  VastaaPoista
 3. Minäkin alkaisin karaisemaan niitä. Hienot alut olet ostanut!

  VastaaPoista
 4. Talvenkestävä pioni kannattaa ehkä istuttaa vasta syksyllä, vaikka onkin astiataimi. Jos taimi ei ole vielä ehtinyt kunnolla juurtua ruukussa ja ruukun ottaa pois multapaakku saattaa hajota ja hennot juuret katkeavat. Voit istuttaa pionit ruukkuineen multaan ja kastella niitä säännöllisesti. Syksyllä sitten voit huoletta istuttaa taimet maahan, kun juuripaakku on kesän aikana ehtinyt kehittyä tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla turhan hätähousu niiden kanssa ja iskin jo maahan... Nyt olen sitten hallaharson kanssa henkeäni pidätellen vaalinut niitä nämä kylmät yöt. Kasvu äityi melkoiseksi, vaikkakin juuripaakku oli melkoisen murenevainen istuttaessa. Saapi nähdä miten käy, lehden on menneet hieman kiharalle.

   Poista