viher

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Multaa ja tervantuoksua

Viikko lomaa on hurahtanut niin pihapuuhailun merkeissä, etten ole juuri ehtinyt kameran kanssa heilua. Kotipihassa Pirkanmaalla on varmaan vaikka mitä kukkaloistoa nyt, mutta täällä mökillä ollaan vaatimattomasti muutaman ruusun kauneuden pauloissa. Metsäruusut on jo lakastuneet, Torniolaakson ruusun kukintakin meni tänä vuonna ohi. Mutta tänään avautuivat viime vuonna istuttamani Kirjoapteekkarin nuput! Muistelisin että ostaessani se oli piparminttuisempi, nyt raidoitus on mielestäni erilainen. Istutin sen joen varteen liuskekivistä kokoamaani paateen, toivottavasti  tulvat ovat armollisia valitsemalleni paikalle! Tällä hetkellä vesi on erittäin vähissä joten vielä ei huolta!Vanha anopin siirtämä Hansaruusu kukkii luotettavasti suurin kerrotuin kukin! Pihalla lepuuttaa myös jo toista vuotta Juhannusruusuja, Mustialan ruusuja sekä Neidonruusuja. Eivät kuitenkaan viitsi vielä kukkia! Ei kun hei, onhan tuossa yksi nuppu. 1/ 6 pensasta, toivoa siis on! 
Hansaruusu

Neidonruusu
Mökillä alkoi saunamökin rakennus, toisin sanoen puusavotta! Tuoreen puun ja erityisesti yhden tervaspuun tuoksu on huumaava! Pää on täyttynyt pihasuunnitelmista joita sitten ensi kesänä vasta pääsee toteuttamaan. Kaivuri kuitenkin tulee siirtelemään lohkareita sekä kaivamaan jokea niin hieman saa vaikuttaa jo ilmeeseen. 


Perennat piti siirtää tulevan hankkeen tieltä turvaan. Tehtailin mökin edustalle pari kukkapenkkiä lähinnä kuunliljoista, ukonhatuista, jaloangervoista sekä leimuista. Tällä hetkellä niissä ei tietenkään kuki mikään, olisi selvästi jokuselle pionille tilaus! Onneksi täältä löytyy läheltä perennoja kasvattava sukulainen joilta löytyy lääkettä tähänkin kuumeeseen! Luonnonkasvitkin kukoistavat, teiden varret pursuvat niittykukkia, metsän reunamilla kukkii maariankämmekkä sekä jo kuihtuva valkolehdokki! Näistä kuvia kenties huomenna jos ehdin! Nurmikkoa täytyisi hieman jaksaa taas perustaa muutamalle tasaiselle kohdalle joihin ei enää koneilla mennä. Taistelu siitä, täyttyykö piha metsänpohjalla ja kasveilla vai pelikentällä taitaa olla hävitty :)


Jos joku ihmettelee, niin taustalla on "köyhän miehen kylpytynnyri" eli ulkoamme :)
Ja tuo haamu on  hyttysverho. 

Loma on täynnä multaa, risusavottaa, kivien siirtelyä sekä tietenkin asianmukaisia kesän herkkuja! Mahtavaa heinäkuuta kaikille! 

9 kommenttia:

 1. Työntäyteinen lomaviikko, mutta mukavalle kuulostaa. Hyvää lomaa, hyvää heinäkuuta !

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen työmaa sinulla on edessä, mutta todella kivaa tekemistä. Minäkin istutin keväällä kirjoapteekkarinruusun ja eilen siinä oli ensimmäiset kukat avoinna. Ei tosiaan niin piparminttuset, kuin kuvissa, mutta kauniit kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoapteekkarinruususta haaveilen, se on niin kaunis! Oih, mikä ihana kylpypaikka tuolla ja vielä hyttysiltä suojassa! :)

  VastaaPoista
 4. Voimia savottaan, muistakaahan välillä vähän lepäilläkin ;)

  VastaaPoista
 5. Tuollaisesta työstä saa kuitenkin terveen väsymyksen ja hyvän unen!
  Virtaava vesi, tuo joki, on kaunis.

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää lomaa vaikka hommia tuntuu piisaavan, mukavaahan se on kun näkee työn tuloksen ja muistaa huilailla välillä :) Kirjoapteekkarin ruusu on hieno!

  VastaaPoista
 7. Luonto ottaa kyllä todella nopeasti paikat haltuunsa, jos hoidettavaksi aiottuja alueita ei jatkuvasti ole hoitamassa.

  VastaaPoista
 8. Hommaa riittää innostuneelle! Aivan mahtavaa että tässäkin opettelevaisessa blogissa käy näinkin monta kommentoijaa. HUIPPUA!

  VastaaPoista