viher

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Valkeaa ja vaaleanpunaista

"Pään painan ruohikolle ja oion jalkojain.En jaksa pohdiskella,mä tahdon olla vain.
... Sen viisaammat voi tehdä,mä päivän kultaan jään. Mä tunnen kaikki tuoksut ja luonnon loiston nään.
Voi leikitellä mielikseen,voi ottaa jättää paikoilleen tai olla niin kuin luonnostaan ja maata vaan."
- Tove JanssonLomalla siis. Vihdoin. Nyt kun olisi kaikki maailman aika (tai se mitä lapselta jää = 0,5 h) tehdä puutarhahommia niin iskikin väsy. Kadehtien ihailen kaikkien blogeissa pionien loistoa, mutta tällä pihalla sitä täytynee vielä varrota ensi kesään. Mutta sitten kuulkaas sitä riittää! Yllättävän vähän kukkia keliin nähden, uudet pelargoniatkin tekevät vain hidasta kasvua ilman aikomustakaan kukkia. Ihme hommaa. Täytynee vaihtaa uutta multaa ja paikkaa pihalla. Nurmikko ja rikkaruohot kyllä kasvavat sademetsä-olosuhteiden ansiosta! 

Mutta siis teemaani, on jotain valkoista ja jotain pinkkiä. Alla jokunen kuva niistä. Nämä kaksi väriä sopivat mielestäni kovin hyvin vanhaan kermanvalkeaan taloon. Jalokärsämö, Malva sekä Kuunlilja Big Daddy Aspirin rose, pelargoniat sekä jättilaukka 

Nyt tuli vain kollaasia lähikuvista, kunhan rohkaistun niin kuvaan kukkapenkit kokonaisuudessaan. Täytyisi muutoinkin kysyä vinkkiä ahkerilta lukijoilta pariin haastavaan kohtaan! Oma puutarha on hieman kuin oma ulkonäkö, koskaan ei osaa olla ihan täysin tyytyväinen, joskin iän myötä kaikkeen sallii hieman loivennuksia ja epätasaisia paikkoja :) Viikonloppu hengenvetoa kotona ja sitten suunta Pohjois-Karjalaan mökille! Toivon hellettä vain ja ainoastaan hyttysten määrän vuoksi, oma termostaatti ei ole kovin aurinkomyönteinen... 


6 kommenttia:

 1. Lokoisia lomia =) Meilläkin on tuo valkoinen - vaaleanpunainen tämän vuoden ykkös juttu. Niin kaunis tuo valkea akilleija =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo valkeat akilleijat ovat vanhan pihan alkuperäisiä itsenäisiä pioneereja, nyhdin niitä pois monta vuotta kun niitä nousi joka paikasta kunnes hoksasin koota niitä yhteen kasaan...

   Poista
 2. OIkein ihania lomahetkiä :) Kauniita ovat kukkaset, itse olen niin kovasti valkoisten ja vaaleanpunaisten ystävä, tosin omalta pihalta niitä ei löydy kun ikkunalaudoilta, mutta ihastelen muiden kukkasia ja toivon että joskus minullakin olisi aikaa ja tervettä selkää sen verran että pääsisi oman pihamaan kimppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen iän myötä hempeytynyt noihin väreihin! Nyt sinun ei kannatakaan mitään istutella kun siellä on kuopijoita talossa :)

   Poista
 3. Ihana ilmaisu: "sallii loivennuksia" :). Niitä on täälläkin tosiaan sallittu sekä omassa ulkonäössä että puutarhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiasta kiristelystä tulisi vaan harmaa mieli :)

   Poista