viher

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Etanahälytys!

Nimi kumpuaa lapseni jokapäiväisestä riemusta, Oktonauteista. He tekevät kriisin tullen Oktohälytyksen. No, nyt on tosi kyseessä sillä saavuttuamme eilen Pirkanmaalle havaitsin nopealla silmäyksellä liki joka kasvissa jonkin sortin reikiä ja nurmikko rutisi inhasti kenkien alla. Lehtokotilot ovatkin vanha tuttu vitsaus mutta nyt on iloiseen joukkoon innostuneet myös tavanomaiset (en tiedä lajia) kuvottavanlimaiset harmaat pienet etanat. Keräsin puolessa tunnissa ensihätään pois kaksi isohkoa hillopurkillista kotiloita pois jos jonkin kasvin lehdiltä. Sateilla ja pitkäksi venähtäneellä nurmikolla lienee osuutta asiaan kun ne noin innostuivat monistamaan itsensä!

Kotipihaan saapuminen vahvisti ajatukseni että tämän hetken kukkivia tarvitsen rutkasti lisää, piha oli liki pelkästään vihreän sävyissä. Pelargonit kukkivat ihmeen kauniisti ja jokunen haalea Daalia on osallistunut kukintaan. Pidän erityisesti valkeista, vaaleanpunaisista ja syvän violeteista kukista, mutta kyllä nyt saisi jotain loistokastakin olla! Liljoissa on mahtavat nuput, niitä odotellessa! Pensasmustikassakin näyttäisi olevan lupaavasti marjoja kypsyttelemässä, vaikka istutin ne vasta viime syksynä.

Ja koska niskani on lohduttoman huonossa kunnossa joudun istutusvoimia odototellessa lukemaan muiden loistokkaita puutarhablogeja! Aina saa uusia ideoita ja oppii jotain. Tämän kesän ehkä yksittäinen ihanin asia on ollut löytä netistä niin kovasti erilaisia puutarha-aiheita, ihmisiä ja blogeja. Ei käy illat pitkäksi kun saa katsella ja lueskella muiden ajatuksia pihan tonkimisesta ja mitä hikisimmistä urakoista kauneuden eteen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti