viher

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Bloggauksen opettelua

Monilla kivoilla blogeilla näyttää kiertävän erilaisia haasteita. En ihan ole hoksannut miten sellaisia luodaan tai kierrätetään, mutta kopioin yhden kysymysrimpsun omaksi ilokseni. Jos jotain tältä bloggaamiselta odotan niin uusia tuttuja keiden kanssa voi jakaa ajatuksia pihalla olemisesta. Ihmetyttää miten paljon koko ajan löydän lisää mielenkiintoisia blogeja ja uskomatonta kateutta herättäviä puutarhoja!

1. Varhaisin puutarhamuistosi?
   varhaisteiniä kaupungista muutto maaseudulle ja siellä moninaiset enemmän ja vähemmän pakolliset puutarhatyöt. Ruusujen kauneus, omenapuiden kukinta ja perunannosto.
2. Muistatko lempituoksusi, mikä se on?
    Näitähän olisi monia, mutta kielon tuoksu on ihana, samoin mäntymetsän havuinen ja muurahaisten luoma happoinen tuoksu.
3. Mikä mahtaa olla puutarhurin pahin virhe.
    Ostaa kaikki taimet kaupasta istutusinnossa miettimättä lopullista kokonaisuutta ja sitä että taimia on monilla pihat pulloillaan ja niitä voi jakaa hyvien juttujen, kokemuksien ja vaihtokaupan hengessä.
4. Tiedätkö puutarhaasi liittyvän tarinan?
   Karkeasti, alunperin 20 -luvulla rakennetun kirjurin hirsitöllin pihasta ei liene montaa asiaa jäljellä.Olettaisin että juhannusruusu sekä ikivanha Antanovka saattavat olla vanhojen aikojen peruja. 80 -luvulla pihassa on viimeksi puurtanut puutarha -ihminen. Nyt viidettä vuotta itse argeologin hengessä etsimässä vanhoja linjoja ja kasveja täysin hiekalla haudatun pihan uumenista...
5. Mikä on juuri nyt ajankohtainen suosikkikasvisi (kaikkien aikojen lempikasvia on niin vaikea  
    nimetä, mutta jos pystyt niin saat nimetä sen)?
    Liljat eivät koskaa ole out, mutta tänä keväänä olen innostunut erityisesti erilaisista ruusuista.
6. Jakaisitko hyvän pihanhoitovinkin lukijoille?
    Katteita ei kai koskaan voi liikaa ylistää?
7. Mitä hankit viimeksi puutarhaasi?
    Alennuslaarista erilaisia Iiriksiä, jotka onnistuivat olemaan itämättä laisinkaan. Sorruin myös luonnonmukaiseen ruusulannoitteeseen mikä näyttänee innostaneen uusia peittoruusuja vahvaan kasvuun.
8. Mitä on vielä ostoslistalla?
    Apua miten pitkä lista tästä voisi tulla! Tälle vuodelle on hakusessa vielä Juhannusmorsian -ruusun taimia, ensi vuonna saattaa olla aivan pakko vihdoin tutustua Pionien maailmaan. Jaa niin, voikukkarauta on kuulemma ihan oikeasti hyvä väline. Sellainen siis.
9. Vinkkaa käymisen arvoinen puutarhamatkakohde kotimaassa tai ulkomailla.
    Olen näissä hieman vielä turisti, mutta itsellä on kierroksessa heinäkuussa Tampereen Hatanpään ruusutarha sekä Helsingin remontoitu kasvitieteellinen. Puutarhapäivä elokuussa kiinnostaa myös lukuisine yksityispihoineen!
10. Mitä vaatteita pidät puutarhahommissa? Onko sinulla erityistä "puutarhaunivormua"?
Meidän talossa on jostain syystä aina kasoja "pihavaatteita". Farkut ovat monessa kitkemishommassa kestävät. Monesti joku asia vaatii ihan vähän vaan sorkkimista ja tulee nypittyä ja innostuttua ihan arkivaatteissa kaikenlaiseen. Pienen lapsen äitinä sallin tämän itselleni koska täytyy tarttua hetkeen/ voikukkaan aina kun on hetki aikaa itselle :D 
11. Näetkö puutarhasi valmiina viiden vuoden päästä? Millainen se on silloin?
   Tuskin valmiina mutta ehkä tyhmyyksistä vapaampi. Osaan ehkä kaivaa syvempiä istutuskuoppia ja kenties puutarhani sisältää enemmän hyötykasveja sekä eksoottisempia lajeja. Tällä hetkellä on monen nurkan perusasiat vielä vaiheessa ja monet kasvit taimet ja perennat nuoria. Volyymin lisäys on varmasti teema seuraavana viitenä vuonna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti